onsdag 2 november 2011

Fantastiskt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lördagen den 29 oktober tog vi denna bild på balkongen.
Det är full blom fortfarande. Helt otroligt. Vi får se hur
länge det fortsätter. Hoppas ända till våren......
Ingen snö i vinter..........................................................

onsdag 26 oktober 2011

Rotselleribiff.

Vi testade dessa för en vecka sedan och tyckte det var
mycket gott och "nyttigt". Här kommer receptet till 4 personer:

ca 1kg rotselleri
1 dl finsiktat ströbröd
2-3 msk smör eller smörraps
1 tsk salt (gärna himalaya salt)
1/2 dl finhackad bladpersilja

Skala rotsellerin och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna
i kokande, lättsaltat vatten och koka  dem 3-5 minuter tills dom är
nästan mjuka. Låt dom rinna av väl. Pensla skivorna med lite
smörraps och doppa dom sen i ströbrödet, stek på svag värme
några minuter. Salta. Strö över finhackad bladpersilja. Kan
gärna ätas med kött. Smaklig måltid.........

tisdag 27 september 2011

Friterade Potatisskal!!!!!!!!!!

Här kommer receptet på ovan som många har frågat efter:
- ca 3 kilo fast potatis ( mellan stora )
- frityrolja
- ca 5-6 pkt bacon
- ost som man har på hamburgare

Picka potatisen lite så den inte spricker. När dom är kokta dela
dom i halvor. Ta en tesked och gröp ur dom ( lämna ett par mm
kvar ). Fritera halvorna och låt dom rinna av. Klipp baconet i
bitar och stek ( låt rinna av ). Ställ halvorna i en ugnsform och
fyll dom med bacon. Lägg ostbitar ovanpå. In i ugnen på
ca 200 grader tills osten har smällt. Rör om byttor med cre´me
fräsch. Doppa dom varma halvorna i ovan och njut !!!!!!!!!!!!

PS. Resterna av potatisen går utmärkt att göra en gratäng av. DS

tisdag 20 september 2011

Nyttiga och goda tips....

Jag har tipsat många om "spetskål" och "kålrabbi" men dom
flesta vet inte vad det är så här kommer lite bilder och tips.
Kålrabbi skalas, skärs i tunna skivor och sen lite Himalaya
salt, havs salt på. Otroligt gott att knapra på (nyttigare än
chips). Spetskålen har en härlig smak och kan ätas som
den är (tunna strimlor) eller i en sallad. Ett STORT tack
till Lotten fra Norge på ICA i Östhammar som tog hem
detta åt oss och andra. Här kommer bilderna:

måndag 5 september 2011

Ett mattips!

I lördags grillade vi kycklingar. Det blev en del över så i söndags
kom vi på följande:
- ett paket bacon
- rensade kycklingen från ben och skin samt skar i bitar
- vitlöks pulver
- lite himalaya salt
- Sambal Oelek krydda
- grädde 36%
Klippte baconet i bitar, fräste upp i en stor stekpanna.
I med kycklingen samt kryddor efter smak. Stekte ett
tag. Sen i med grädden. Lätt allt puttra ett tag. Därefter
kokade vi spagetti och hällde sen över "röran". Det
blev starkt och mycket gott.
Hoppas ni som ser detta testar och tycker som vi.
Good luck!

onsdag 31 augusti 2011

Annorlunda "pumpor"

Var inne på ICA i Östhammar för att handla. Fick då
syn på dessa "mycket ovanliga" pumpor. Kunde inte
låta bli att ta bilder. Fantastiska former och färger eller
vad tycks?????

måndag 22 augusti 2011

Kräftskiva....

Och så var det äntligen tid för kräftor igen. Margareta "älskar" kräftor men inte jag.
Hade glömt att köpa "hummer" så det blev varm korv med bröd istället för mig.
Ingen synd om mig alls. Jag åt en av mina favoriträtter: friterad camembert
med hjortron sylt = helt underbart!!!!!