onsdag 15 maj 2013

Lupiner

Älskar dessa blommor. Dom sprider sig och växer så det knakar om det. Underbart!!!

Gräslöken sprutar upp

Trots den trista "sk" våren så gasar gräslöken på så det sprutar om det. Den är ca 50cm hög redan. Dax att börja äta nuuuu.

måndag 25 mars 2013

Tupp och Höna

Köpte tuppen och hönan hos Blomster Lotta i Östhammar.
Dom är ca 45cm höga. Så läckert eller???



tisdag 12 mars 2013

Savoy Kål

Billigt och nyttigt!
Ta det antal blad du vill och skölj. Låt torka lite.
Skär eller klipp bladen i bitar. Värm en stekpanna
med olivolja på medel värme. Häll i och strö över
flingsaltet (som ovan). Veva runt. Stek inte så bitarna
blir brända. Låt svalna. Kan ätas som det är eller
varför inte blanda i en sallad. Mycket nyttigt och
väldigt gott.

Pumpa Butternut

Hittade den här pumpan på ICA i Östhammar. Fix tips vad
man kunde göra med den. Det blev "underbart gott".
Gör så här:
Skala pumpan. Dela den på längden och ta bort kärnorna.
Skär i bitar. Sätt ugnen på 200 grader. Ta en ugnsform
(gärna plåt) och häll i olivolja. Ner med bitarna. Strö över
Falksalt´s flingsalt från havet med Wild Garlic". Veva runt
och in i ugnen ca 20 minuter (men kolla lite då och då).
Låt svalna och väl smaka. Jättegott!

onsdag 30 januari 2013

Grön Kåls Blad

Det var ett tag sedan men nu har jag äntligen "vaknat".
Här kommer ett gott recept:
- grönkåls blad
- olivolja
- Falksalt fling salt med vitlök

Skär bort stammen i mitten av bladen. Bryt bladen i chips stora bitar.
Häll upp dom i en stor bytta. Blanda (efter smak) olivoljan och saltet
och häll i byttan. Krama runt så det blir väl blandat.
Ta en ugnsplåt och lägg på ett bakplåts papper samt fördela allt
jämnt. Sätt in i ugnen ( 200 grader ) i 5-8 minuter eller tills dom
är krispiga (ej för torra/mörka). Helt suveränt samt nyttigt.
Good luck!

onsdag 9 maj 2012

"Muuuuuuuuuuuuu"

......Javisst ja - det var ju "kosläpp" i helgen, till oss
kom kossan Malva!!!!